Начин на приготвяне
Нагрейте малко олио и пуснете нарязаната на филийки скилидка чесън, запържете за 1 минута и добавете каймата.
Бъркайте докато каймата стане на гранули, добавете черен пипер на вкус, нарязания морков на малки кубчета, нарязания пресен лук на ситно, доматеното пюре и налейте топлата вода.
Варете за около 10-15 минути и добавете нарязаните на малки кубчета картофи, червения пипер и сол на вкус и разбъркайте, сипете сместа в тава равномерно и поръсете с чубрица на вкус.
Направете заливката, разбийте яйцата добавете сметаната и настъргания кашкавал, разбъркайте и залейте мусаката с нея, отгоре настържете маслото.
Завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята фурна на 200 градуса.
Печете за около 40 минути, като през последните 10-15 минути премахнете фолиото.