Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба с кашкавал и сметана

Печена риба с кашкавал и сметана

Печена риба с кашкавал и сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бяла риба - 600 г филе или др.
  • кашкавал - 100 г твърд
  • яйца - 3 бр.
  • течна сметана - 100 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от кожата, измийте я, подсушете я, нарежете я на парчета, посолете ги и ги поръсете с черен пипер.

В голям тиган сгорещете малко олио и запържете парчетата риба по 1 мин. от всяка страна.

Настържете кашкавала на едро ренде, смесете го с разбити жълтъци, налейте сметаната и разбъркайте.

Разбийте белтъците на твърд сняг и постепенно ги добавете към кашкавалената смес, поръсете с брашното и внимателно размесете.

Намажете с мазнина огнеупорна форма за печене, наредете рибата и я покрийте равномерно с получената смес.

Сложете ястието да се пече на 170 градуса, докато получи златист загар, и сервирайте печената риба, докато е гореща.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: