Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с кашкавал

Мусака с кашкавал

Мусака с кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Следващия път, когато правите мусака, сложете кашкавал - гарантираме комплименти и похвали"

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - 100 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • За заливката
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 1 бр.
  • сода - 2 щипки бикарбонат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят, измиват и нарязват на тънко в тава. Загрява се малко олио в тенджерка и в него се слага лукът. Когато придобие светлозлатист цвят, се добавя и каймата, прави се на трохи.

Малко преди да е готова се добавя червен пипер и се бърка. При картофите се слагат червен пипер, черен пипер, сол и чубрица.

Когато каймата е готова, се изсипва при картофите и всичко се бърка добре. Налива се вода, почти да покрие картофите, и се слага във фурната, като от време на време се гледа и се бърка.

Когато картофите са готови, се прави заливката. Смесват се киселото мляко, яйцето и содата и се бъркат. Така се изсипват върху картофите, че да покрие всичко.

Отново се слага във фурната, а когато е готова заливката, може да се настърже кашкавал отгоре и да се сложи за още 5 минути във фурната.

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка: