Пълнени пресни картофки

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
245
4
19/05/2019
"Вкусно предложение за онези, които обичат предизвикателствата - опитайте тези уникални пълнени картофки "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 510
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 4 бр. средни
  • плънка
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • чедър - 1 с.л. нарязан на кубчета
  • кашкавал - 1 с.л. настърган
  • сирене - 30 г натрошено
  • магданоз - 3 стръка
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват за 15 минути, отцеждаме и се белят. Срязваме през средата на две половинки.

С чаена лъжичка се издълбава леко в средата, а отдолу се подравнява да е с равна повърхност.

В купа чукваме яйцето и с вилица и малко сол се разбива. Добавят се подправки на вкус, настърган кашкавал, нарязано сирене чедър и натрошено сирене. Във всяка половинка сипваме по 1 ч.л. плънка.

Нареждат се върху хартия и заливаме отгоре с малко олио. Печем пълнените картофи в загрята фурна на 180 градуса до златисто и докато стегне плънката.

Сервират се като гарнитура, предястие или мезе. Добър апетит!

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар