Пълнени пресни картофки

19/05/2019
"Вкусно предложение за онези, които обичат предизвикателствата - опитайте тези уникални пълнени картофки "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 211
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 4 бр. средни
  • плънка
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • чедър - 1 с.л. нарязан на кубчета
  • кашкавал - 1 с.л. настърган
  • сирене - 30 г натрошено
  • магданоз - 3 стръка
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват за 15 минути, отцеждаме и се белят. Срязваме през средата на две половинки.

С чаена лъжичка се издълбава леко в средата, а отдолу се подравнява да е с равна повърхност.

В купа чукваме яйцето и с вилица и малко сол се разбива. Добавят се подправки на вкус, настърган кашкавал, нарязано сирене чедър и натрошено сирене. Във всяка половинка сипваме по 1 ч.л. плънка.

Нареждат се върху хартия и заливаме отгоре с малко олио. Печем пълнените картофи в загрята фурна на 180 градуса до златисто и докато стегне плънката.

Сервират се като гарнитура, предястие или мезе. Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар