Начин на приготвяне
Приготвените пресни картофи се измиват, обелват и нарязват. Заливаме с вода в тенджерка и бланшираме за кратко, без да стават на каша, и се отцеждат. В тавичка, намазвана с олио, сипваме отцедени картофи, поръсваме с риган и шарена сол.
Отгоре се разпределят кубчета бекон и нарязани малки розички броколи, задушени за кратко в тиган с лъжица олио и малко вода.
В купа се разбиват яйцата, сипват се готварска сметана и половината настърган кашкавал, добавя се и 1 черпак вода от варенето на картофите.
Заливаме продуктите в тавата и печем в загрята фурна на 180 градуса, докато се стегне запеканката за около 25 минути. Изважда се тавата и поръсваме с останалия кашкавал, после се връща във фурната, да се запече отгоре до леко златисто. Нарязва се на квадрати и сервираме.
Вкусотия!