Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Запеканки»Пресни картофи с бекон, чедър и сметана

Пресни картофи с бекон, чедър и сметана

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Пресни картофи с бекон, чедър и сметана
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • пресни картофи - 4 - 5 бр. сварени
  • чедър - 50 г на кубчета
  • бекон - 50 г на кубчета
  • риган
  • сол
  • черен пипер
  • готварска сметана - 300 мл
  • кашкавал - 60 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пресни картофи и се режат като за готвене.

Сипват се в тава 24 см, намазана с масло, и се овкусяват със сол, черен пипер и риган.

Върху тях разпределяме парчета нарязан бекон и чедър.

Залива се с готварската сметана и поръсваме с настърган на едро кашкавал.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване 20-30 минути.

Изваждаме и когато леко се охлади сервираме запеканката.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: