Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени пресни картофки

Пълнени пресни картофки

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Пълнени пресни картофки
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение за онези, които обичат предизвикателствата - опитайте тези уникални пълнени картофки"

Необходими продукти

  • пресни картофи - 4 бр. средни
  • плънка
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • чедър - 1 с.л. нарязан на кубчета
  • кашкавал - 1 с.л. настърган
  • сирене - 30 г натрошено
  • магданоз - 3 стръка
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват за 15 минути, отцеждаме и се белят. Срязваме през средата на две половинки.

С чаена лъжичка се издълбава леко в средата, а отдолу се подравнява да е с равна повърхност.

В купа чукваме яйцето и с вилица и малко сол се разбива. Добавят се подправки на вкус, настърган кашкавал, нарязано сирене чедър и натрошено сирене. Във всяка половинка сипваме по 1 ч.л. плънка.

Нареждат се върху хартия и заливаме отгоре с малко олио. Печем пълнените картофи в загрята фурна на 180 градуса до златисто и докато стегне плънката.

Сервират се като гарнитура, предястие или мезе. Добър апетит!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: