Начин на приготвяне
За приготвянето на запечените пресни картофки с билки използвайте по-малки картофки. Измийте ги добре, но не ги белете.
Нареже на филийки и го сложете в подходящ съд. Налейте олио, овкусете с чубрица, пикантина, майорана и риган. Объркайте.
Пригответе си тава за печене, покрита с хартия. Сложете картофите. Важно е да не добавяте вода.
Сложете картофите в загрята фурна и печете до червеникав цвят.
За чесъна използвайте преса за чесън, може да го минете и през по-ситно ренде. Нарежете на дребно копъра и магданоза.
Извадете тава с печените картофки и поръсете с подправките и чесъна. Объркайте.
Може да поднесете ароматните картофи с билки като гарнитура към сочно печено месо или да ги хапнете като основно ястие.
Може да използвате и други подправки по желание.