Начин на приготвяне
Към киселото мляко добавяме содата и след като шупне, я местим в съда, в който ще меся.
Добавям си яйцата (като единият жълтък се отделя за намазване), олиото и брашното, което предварително съм смесила с пакетчето бакпулвер.
Омесвам меко тесто, което да не лепи по пръстите. Разделям на 14 равни части.
Всяка разточвам на тънък и дълъг правоъгълник, поръсвам с кашкавал (аз освен това добавих и наситнен зелен лук), увивам и усуквам и придавам формата на охлюв.
Намазвам с жълтък и поръсвам с останалия кашкавал.
Редя ги във форма за мъфини, която предварително сме приготвили с хартиени такива.
Изпичам кашкавалките във форма за мъфини на 200 градуса за около 20 минути.
Готовите кашкавалки намажете с кубчето масло, за да са меко по-дълго време.