Начин на приготвяне
Сваряват се пилешките бутчета за 20 минути, отцеждаме и изхвърлям водата, защото в нея се отделят вредните вещества от месото.
Ако е домашно пиле, тогава ползвам бульона.
Загрява се олио и запържваме ситно нарязан лук да омекне.
Добавят се нарязани измити пресни картофи, без да беля кожата им, сипваме грах и пилешки бутчета.
Разбъркваме продуктите и след 2-3 минути добавяме доматен сок, червен пипер и вода малко под продуктите.
Поръсват се подправките и след като заври, сипваме царевично брашно, размито с малко вода да сгъсти леко соса.
Прехвърля се в тава, печем в загрята фурна 180 -200°C около 35 минути.
Сервира се порция пиле със зеленчуци, поръсена с магданоз.Вкусотия !