Начин на приготвяне
Измийте много добре пресните картофки. Ако са по-дребни, може да ги оставите цели, в противен случай ги нарежете на четвъртинки.
Измийте и подсушете пилешките бутчета. Овкусете ги с подправките сол, кимион, риган и черен пипер.
Сипете картофите в подходяща тава за печене. Овкусете ги с морска сол, зехтин, черен пипер, сока от лимона и ригана. Разбъркайте ги добре.
Оформете дупки в тях и сложете бутчетата. Сипете вода, която да покрие картофките до средата.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете пилето с картофи до изпаряване на течността и готовност на бутчетата.
Поръсете с копър или магданоз и поднесете ястието топло.
Пилешките бутчета с лимонени картофки на фурна са много вкусни.