Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с грах и пресни картофки

Пилешки бутчета с грах и пресни картофки

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Пилешки бутчета с грах и пресни картофки
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Усетете магията на ястията приготвени с пресни картофки и много любов"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • грах - 400 г замразен
  • лук - 1 глава
  • пресни картофи - 3 - 4 бр.
  • олио - 60 мл
  • доматен сос - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • сол
  • риган
  • чубрица
  • магданоз
  • черен пипер
  • царевично нишесте - 1 с.л. без връх за сгъстяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешките бутчета за 20 минути, отцеждаме и изхвърлям водата, защото в нея се отделят вредните вещества от месото.

Ако е домашно пиле, тогава ползвам бульона.

Загрява се олио и запържваме ситно нарязан лук да омекне.

Добавят се нарязани измити пресни картофи, без да беля кожата им, сипваме грах и пилешки бутчета.

Разбъркваме продуктите и след 2-3 минути добавяме доматен сок, червен пипер и вода малко под продуктите.

Поръсват се подправките и след като заври, сипваме царевично брашно, размито с малко вода да сгъсти леко соса.

Прехвърля се в тава, печем в загрята фурна 180 -200°C около 35 минути.

Сервира се порция пиле със зеленчуци, поръсена с магданоз.Вкусотия !

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: