Мусака без заливка с пресни картофи и тиквички

12/05/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваЕксперт419121666
"Като не се мотате с някаква заливка, знаете ли колко бързо става мусаката "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 370
  • Преглеждания за месеца5063
  • Преглеждания за седмицата256
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата прибавяме подправките и размесваме добре.

Лука обелваме и нарязваме на ситно.

В тиган си изсипваме олиото и след като се загрее, поставяме нарязания лук.

Запържваме добре и към него добавяме каймата.

Измиваме си тиквичките, както и пресните картофи, и нарязваме на кубчета.

Към каймата добавяме и тях, като разбъркваме.

Добавяме червения пипер, отново разбъркваме и наливаме 1 к.ч. топла вода не повече, защото самите тиквички също си пускат водичка.

Изсипваме в тава, по желание поръсваме с чубрица.

Осоляваме със сол на вкус и слагаме мусаката без заливка във фурната на 200 градуса.

Печем мусаката ни до готовност.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар