Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака без заливка с пресни картофи и тиквички

Мусака без заливка с пресни картофи и тиквички

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Мусака без заливка с пресни картофи и тиквички3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Като не се мотате с някаква заливка, знаете ли колко бързо става мусаката"

Необходими продукти

  • тиквички - 2 бр. средни
  • картофи - 400 г
  • олио - 3 с.л.
  • кайма - 400 г
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата прибавяме подправките и размесваме добре.

Лука обелваме и нарязваме на ситно.

В тиган си изсипваме олиото и след като се загрее, поставяме нарязания лук.

Запържваме добре и към него добавяме каймата.

Измиваме си тиквичките, както и пресните картофи, и нарязваме на кубчета.

Към каймата добавяме и тях, като разбъркваме.

Добавяме червения пипер, отново разбъркваме и наливаме 1 к.ч. топла вода не повече, защото самите тиквички също си пускат водичка.

Изсипваме в тава, по желание поръсваме с чубрица.

Осоляваме със сол на вкус и слагаме мусаката без заливка във фурната на 200 градуса.

Печем мусаката ни до готовност.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: