Замразени домати с ориз

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
795
123
14/05/2019
"Вкусна гозба, която може да приготвите за нула време с наличното в хладилника и шкафа "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо200
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 1 пакет (замразени)
  • лук - 3 - 4 глави
  • растително масло - 1/3 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • краве масло - 20 г
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва и се задушава в растителното масло.

Прибавя се оризът и се пържи да стане прозрачен.

Залива се с 2 чаени чаши гореща подсолена вода, изсипва се в тавичка, изравнява се и върху него се нареждат неразмразените домати.

Пече се в силна фурна 10 минути, наръсва се с черен пипер, залива се с разтопеното краве масло и се пече отново до набъбване на ориза.

Поръсва се с магданоз.

Пластмасова купа с гевгир 4.2 л.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова купа с гевгир 4.2 л.
8.00 лв.
6.16 лв.
Виж ››

Много полезно съчетание от съдове - купа с гевгир, което може да използвате по предназначение и не само. Купата може да се отделя и да се ползва за разбиване на смеси. Когато се ползват заедно, гевгирът помага за лесното измиване на продукта, а купата - за изхвърляне на излишната вода.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар