Начин на приготвяне
Обелва се лук и се реже на ситно, картофите се измиват и режат на парчета. Ако имате проблем със стомаха може и да се обелят да не дразни стомаха.
Пилешки бутчета се заливат с вода и варим за 20 минути, после се отцеждат и срязват на парчета. В тенджера се загрява олио и запържваме лук да омекне.
Добавя се пилешкото месо да запържим и него. Сипват се картофките, след 3-4 минути добавяме доматен сос, червен пипер и наливаме вода малко под продуктите. Когато заври, добавяме замразения фасул, грах и моркови.
Овкусява се с подправките и прехвърляме в тава. Царевично брашно се размива с малко вода и сипваме в тавата, като се разбърква да се смеси със соса.
Готвим пилето със зеленчуци на 180°C за 30 минути.Поднасяме с нарязан магданоз.Най вкусната пролетна манджичка !