Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с пресни картофи и зелен фасул

Пилешко с пресни картофи и зелен фасул

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Пилешко с пресни картофи и зелен фасул
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"С пресни картофки става най-вкусно, честна готварска"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • пресни картофи - 14 бр. дребни
  • лук - 1 глава
  • зелен фасул - 200 г замразен
  • грах - 1 ч.ч. микс с моркови
  • олио - 80 мл
  • риган
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер
  • доматен сос - 3 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л. равна за сгъстяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелва се лук и се реже на ситно, картофите се измиват и режат на парчета. Ако имате проблем със стомаха може и да се обелят да не дразни стомаха.

Пилешки бутчета се заливат с вода и варим за 20 минути, после се отцеждат и срязват на парчета. В тенджера се загрява олио и запържваме лук да омекне.

Добавя се пилешкото месо да запържим и него. Сипват се картофките, след 3-4 минути добавяме доматен сос, червен пипер и наливаме вода малко под продуктите. Когато заври, добавяме замразения фасул, грах и моркови.

Овкусява се с подправките и прехвърляме в тава. Царевично брашно се размива с малко вода и сипваме в тавата, като се разбърква да се смеси със соса.

Готвим пилето със зеленчуци на 180°C за 30 минути.Поднасяме с нарязан магданоз.Най вкусната пролетна манджичка !

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: