Турски плосък хляб без мая

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
181
2
10/05/2019
"Не казваме, че ще бухне, но обещаваме, че няма да спрете, докато не го изядете до последната трошичка "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 981
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете млякото, водата, олиото и солта. Хубавото при това тесто е, че млякото, водата и яйцето не е необходимо да са на стайна температура и се използват директно, без да има нужда от топлене.

Разделете яйцето на белтък и жълтък и добавете белтъка при течните съставки, а жълтъка отделете за намазване.

Добавете бакпулвера и брашното, докато получите меко тесто, което да не лепи по пръстите.

Оставете тестото да си отпочине за поне 30 минути (то променя обема си, но не е така осезаемо като с използване на мая).

Върху подходяща тава с хартия за печене поставете тестото и с ръце, с нежни действия тестото се разстила на кръг и с пръсти се оформя борд по края (2 см), след което се оформят и диагонални линии, така че да се оформи решетка.

Намазва се с жълтък, поръсва се със сусам и маково семе и се оставя отново за 20 минути.

Турският хляб се изпича на 180 градуса фурна с включена вентилация.

Хлябът се изпича доста бързо, така че внимавайте да не изгори (за около 20 минути турският плосък хляб е идеално изпечен).

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар