Турски плосък хляб без мая

10/05/2019
Йозлям Кадирова
отЙозлям КадироваКопирайтър18532592
"Не казваме, че ще бухне, но обещаваме, че няма да спрете, докато не го изядете до последната трошичка "
  • Приготвяне50 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 965
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете млякото, водата, олиото и солта. Хубавото при това тесто е, че млякото, водата и яйцето не е необходимо да са на стайна температура и се използват директно, без да има нужда от топлене.

Разделете яйцето на белтък и жълтък и добавете белтъка при течните съставки, а жълтъка отделете за намазване.

Добавете бакпулвера и брашното, докато получите меко тесто, което да не лепи по пръстите.

Оставете тестото да си отпочине за поне 30 минути (то променя обема си, но не е така осезаемо като с използване на мая).

Върху подходяща тава с хартия за печене поставете тестото и с ръце, с нежни действия тестото се разстила на кръг и с пръсти се оформя борд по края (2 см), след което се оформят и диагонални линии, така че да се оформи решетка.

Намазва се с жълтък, поръсва се със сусам и маково семе и се оставя отново за 20 минути.

Турският хляб се изпича на 180 градуса фурна с включена вентилация.

Хлябът се изпича доста бързо, така че внимавайте да не изгори (за около 20 минути турският плосък хляб е идеално изпечен).[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар