Начин на приготвяне
Стар козунак се нарязва на резени с дебелина от 1 см. Приготвя се кремът, като се загрява 400 мл прясно мляко със захар и 100 мл сметана.
Нишесте ягода се разбърква с останалите 100 мл прясно мляко, да стане рядка каша, и сипваме в горещото мляко. Разбърква се докато сгъсти, сваля се от котлона и добавяме маслото.
След като се разбърка, оставяме леко да се охлади и започваме да редим козуначената торта.
В стъклена купа се застила прозрачно фолио и по дъното и стените се нареждат филии, а празнините се запълват с малки парченца от козунака.
С четка се намазват леко парченцата козунак с прясно мляко, подсладено със захар. Сипва се малка част от крема, отгоре се нареждат стафиди, филии козунак и отново крем. Завършва се с ред бисквити, те ще са основата на тортата, когато се обърне.
Завива се с фолио и оставяме за една нощ в хладилника. На другия ден се обръща в чиния, фолиото се сваля и приготвяме глазурата, като продуктите се загряват на слаб огън до гладка смес. Оставя се да изстине и се залива отгоре, краищата се поръсват с кокос и бисквитената торта се докорира с листа мента и теменужка.
Да ви е сладко!