Мераклийски сладки пурички

13/05/2019
"Не е достатъчно само да ти кажат рецептата, трябва да има и много мерак в приготвянето на тези пурички, само така ще се получат толкова вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 102
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - колкото поеме за умерено твърдо тесто
  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • мармалад - 1 к.ч.
  • орехи - 1 к.ч. счукани
  • пудра захар - 5 - 6 с.л. ванилова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месете много продължително брашното, леко затоплената мас и виното, докато се получи умерено твърдо тесто и то започне да пуска мехури.

Разделете тестото на няколко топки, разточете всяка на лист, от който изрежете правоъгълници, върху които поставете 1-2 лъжици мармалад, смесен със счуканите орехи и навийте на пурички.

Печете пуричките в намаслена тава на умерена фурна до порозовяване и още топли ги оваляйте в захарта.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар