Начин на приготвяне
Пресейте брашното с бакпулвера и солта и го изсипете в голяма купа.
Добавете към него пудрата захар, ванилията, жълтъка, предварително смлените лешници и маслото.
Замесете тесто, увийте го в прозрачно фолио и го приберете в хладилник за около 60 минути.
Разделете го с след това 3 части, които направете на дълги цилиндри.
Нарежете ги на по-малки цилиндри и ги наредете в тава върху хартия за печене.
Печете любимите пурички на 180 °C за около 10 минути.
Разтопете шоколада на водна баня и потопете в него всяка една пуричка от двете страни.
Оставете ги върху хартия за печене, поръсете ги с лешници и ги оставете да изсъхнат.
Пуричките с лешник и шоколад са много вкусни.