Начин на приготвяне
В 100 мл хладка вода с лъжица захар се разбърква маята и оставяме да се активира, докато шупне. С посочените продукти се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса 1 час на топло.
Тестото се разделя на две части и всяка се разточва на правоъгълна кора, а тя се реже на квадрати. В купа се смесва сладко от малини и смлени орехи или друг вид ядки, като се разбърква да се смесят.
Върху всеки квадрат поставяме в долната част плънка и се навива на рулце. Нареждаме всички пурички в тава, оставяме още 20-30 минути да втаса, намазваме с разбит жълтък и печем в загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути.
След като се извадят сладките, намажете с масло, поръсете с пудра захар и готово. Да ви е сладко!