Пълнени чушки със сирене и яйца в сос Бешамел

06/05/2019
Мария Симова
отМария СимоваЧирак7498012
"Лятото искаме нещо по-свежо, затова залагаме на тази вкусна вариация на пълнени чушки с ароматен сос Бешамел "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 969
  • Преглеждания за месеца6734
  • Преглеждания за седмицата1310
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете чушките от кочана и семената.

В купа разбийте яйцата и добавете киселото мляко, натрошеното сирене, нарязания магданоз и черен пипер на вкус, разбъркайте.

Нарежете домата на 12 резена, те ще служат за капаче на чушката. Напълнете чушките със смес и поставете резен домат отгоре.

Подредете чушките в тава, намазана с олио, и поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна, печете за около 15 минути.

През това време си направете Бешамела, в тиган разтопете маслото и добавете брашното, бъркате до лека промяна на цвета на брашното.

На тънка струя към тях наливайте студеното прясно мляко при непрекъснато бъркане, за да не останат бучки брашно и варите до леко сгъстяване.

Посолете и поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте и свалете соса от котлона. Залейте пълнените чушки със соса и ги върнете във фурната, печете до лек загар на чушката.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар