Пълнени чушки със сирене и яйца в сос Бешамел

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
831
3k
170
2
06/05/2019
"Лятото искаме нещо по-свежо, затова залагаме на тази вкусна вариация на пълнени чушки с ароматен сос Бешамел "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 997
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете чушките от кочана и семената.

В купа разбийте яйцата и добавете киселото мляко, натрошеното сирене, нарязания магданоз и черен пипер на вкус, разбъркайте.

Нарежете домата на 12 резена, те ще служат за капаче на чушката. Напълнете чушките със смес и поставете резен домат отгоре.

Подредете чушките в тава, намазана с олио, и поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна, печете за около 15 минути.

През това време си направете Бешамела, в тиган разтопете маслото и добавете брашното, бъркате до лека промяна на цвета на брашното.

На тънка струя към тях наливайте студеното прясно мляко при непрекъснато бъркане, за да не останат бучки брашно и варите до леко сгъстяване.

Посолете и поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте и свалете соса от котлона. Залейте пълнените чушки със соса и ги върнете във фурната, печете до лек загар на чушката.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар