Начин на приготвяне
Пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче. В него налейте водата и замесете меко тесто.
Завийте тестото със стреч фолио и оставете така за 20 минути, за да почине.
През това време си подгответе плънката, нарежете измитите спанак и пресен лук поотделно на ситно.
В тиган прибавете олиото и лука пържите за кратко, колкото да замирише на пържено. Прибавете го към нарязания спанак, заедно с натрошеното сирене, разбъркайте добре.
Намаслете обилно плота с олио, разделете тестото (без да го премесвате)на 6 оформени топчета. Всяко топче с пръсти разтворете на тънка (почти прозрачна) кора върху плота.
Поръсете с плънка и навийте на руло, завийте на охлюв и подредете в тава постлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.
Намажете баничките с разбитото яйце с олио и поръсете със сусам.
Поставете тавата в предварително нагрята на 190 градуса фурна и печете за около 35-40 минути до златисто-кафяв загар. Сочни и ухаещи невероятно банички!