Сборджийска чорба

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Сборджийска чорба
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешки дреболии - 500 г
  • моркови - 1/2 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • лук - 1/2 глава
  • чубрица - щипка
  • джоджен - по желание
  • олио - 3 - 4 с.л. по желание
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с подсолена вода поставяме дреболиите.

Оставяме така да врят, като от време на време премахваме пяната, която се е образувала.

След като са готови вадим и нарязваме на ситно, както и лука.

Връщаме ги отново заедно с нарязания на ситно лук и оставяме така докато омекнат.

След това поставяме и ориз, който предварително сме измили, чубрицата, както и по желание олиото и джоджена.

Варим така за още около 20 минути и тогава премахваме от котлона.

Поднасяме чорбата докато е още топла.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: