Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешка главичка в тенджера под налягане с подправки

Агнешка главичка в тенджера под налягане с подправки

редакция:
Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Агнешка главичка в тенджера под налягане с подправки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Ето как да сварите бързо и вкусно агнешка главичка в тенджера под налягане."

Необходими продукти

  • агнешка главичка - 1 бр.
  • черен пипер - 4 зърна
  • бахар - 2 бр.
  • дафинов лист - 1 листо
  • риган - щипка
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката главичка си почистваме добре.

Поставяме я в тенджера под налягане и прибавяме всички подправки.

Наливаме вода дотолкова, за да се покрие 1/2 част от главичката.

Поставяме на котлона, след като сме я затворили с капака и оставяме така, за да заври водата.

След като заври държим 30-35 минути.

Зависи и от самата главичка, ако е по-голяма се вари повече.

Когато е готова отваряме капака, като първо изпускаме въздуха, а след това отваряме.

Вижте също как да си направите агнешка курбан чорба или любимото агнешко печено.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: