Козуначени мъфини с лимонов аромат

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10478602
04/05/2019
"Козунаци и баба може да омеси, но вие използвайте тези лесни козуначени мъфини, за да оберете овациите "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции24
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 255
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • захар - 170 г
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 170 мл
  • яйца - 3 бр.
  • мая - 1 бр. суха или 20 г. жива
  • бурбонска ванилова захар - 1 пакетче
  • лимонови кори
  • есенция - ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, добавя се предварително затопленото прясно мляко, маята, лимоновите корички, бурбонската ванилова захар и половината от маслото, което трябва да се разтопи на водна баня.

Замесва се меко тесто и с останалата мазнина се намасляват ръцете и се меси, докато мазнината се поеме напълно от тестото.

Оставя се да втаса.

Времето, нужно за втасване на тестото, зависи от температурата на помещението. Важно е да не става течение.

Втасалото тесто се разделя на 24 равни топки, всяко от които се оформя на дълъг фитил, увиват се и се поставят в хартиена форма за мъфини.

Отново се оставят да втасат, мажат се с белтък, поръсват се със захар, след което се изпичат на 160 градуса с включена вентилация.

Докато са все още горещи мъфините, се намазват с масло.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар