Курбан чорба от агнешко месо без дреболии

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
03/05/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 257
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • морска сол - на вкус
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 среден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, нарязва се на парчета и заливаме с 2-3 литра студена вода в голяма тенджера. Слага се да заври на умерен котлон.

Във водата се слага цяла глава обелен лук и морков, нарязан на две три части. Когато заври се образува пяна, която се събира с решетъчна лъжица.

Когато се свари след 1 - 2 часа се сваля и бульонът се прецежда през марля, а месото се нарязва на едри парчета и се връща в бульона, без моркова и лука.

Овкусява се със сол на вкус и малко черен пипер по желание.

Вари се още 20 минути и готово. Вкусна и лесна курбан чорба.

Може да сервирате с малко оцет за вкус, но не е задължително.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар