Мариновани гъби в олио

04/06/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо701
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби - 1 кг есенна гъба, масловка, виолетка, овчи нос, киселка или печурка
  • За маринатата
  • вода - 150 мл
  • оцет - 3 - 4 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан.

Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка.

При консумация, след като извадите част от гъбите, в буркана долейте малко олио.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар