Мариновани гъби в олио

04/06/2019
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - 1 кг есенна гъба, масловка, виолетка, овчи нос, киселка или печурка
  • За маринатата
  • вода - 150 мл
  • оцет - 3 - 4 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан.

Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка.

При консумация, след като извадите част от гъбите, в буркана долейте малко олио. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар