Мариновани гъби в олио

Мариновани гъби в олио2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"За всякакви ястия ще използвате тези мариновани гъбки"

Необходими продукти

  • гъби - 1 кг есенна гъба, масловка, виолетка, овчи нос, киселка или печурка
  • За маринатата
  • вода - 150 мл
  • оцет - 3 - 4 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан.

Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка.

При консумация, след като извадите част от гъбите, в буркана долейте малко олио.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: