Начин на приготвяне
Нарежете козунака на филийки с дебелина 1 см., наредете ги в тава с размери 20х30 см. Поставете тавата в предварително загрята на 150 градуса до златисто, оставете да се охлади.
Сварете захарен сироп от захарта и водата, оставете да се охлади и полейте препечения козунак равномерно.
За крема в купа смесете нишестето с 500 мл студено прясно мляко, разбъркайте до еднородна смес.
Останалото мляко налейте в тенджера и добавете захарта, поставете на котлона и бъркайте да се разтвори захарта. След това прибавете разтвореното нишесте с млякото и бъркайте докато се сгъсти.
Малко преди да свалите крема от огъня прибавете ванилията и маслото, разбъркайте до пълното разтопяване на маслото.
Оставете крема да се поохлади за 20 минути, като го завиете със стреч фолио, за да не хване коричка.
След определеното време разстилате равномерно върху козунака, оставете сладкиша да се охлади напълно.
Разбийте сметаната и по-голямата част от нея разстилате върху охладения сладкиш, равномерно в останалата сметана добавете течния шоколад и разбъркайте отново до еднородна смес.
Декорирайте сладкиша с шоколадови розички с помощта на шприц. Поръсете сладкиша с счукани ядки от бадеми или орехи.