Много пухкава великденска погача на конци

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10479612
29/04/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо980
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята с 1 ч.л. захар, 1 ч.л. брашно и 1 с.л. предварително затоплено прясно мляко.

Чукнете яйцата в подходяща за месене купа, като си отделете един жълтък за намазване на питата.

Към яйцата добавете киселото мляко, солта, затопленото прясно мляко и олиото. Разбъркайте.

Сипете активираната вече мая и добавете брашното по малко. Препоръчително е да пресеете брашното, но не е задължително.

Омесете много добре, поне в продължение на 5 минути.

Оставете да удвои обема си.

Втасалото тесто разделете първо на 2 топки. Едната от тях разделете на 3 и разточете на не много тънки кори. Поставете ги едно върху друго, разточете ги съвсем леко и направете разрези от двете страни като 2 см от средата оставяте ненарязана. Сплитате я и увийте на охлюв.

Поставете по средата на тавата.

Другата топка разточете на тънка кора, увийте на руло и нарежете малки рулца, широки, колкото пръстчето ви.

Наредете ги около охлювчето и оставете отново да удвои обема си и изпечете 170 градуса до готовност.

Получава се много пухкава великденска погача на конци , която я прави достойна за великденската трапеза, но и е подходяща и за други празници.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар