Задушено пиле със зеленчуци

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Задушено пиле със зеленчуци
Снимка: Геновева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Вкусно и здравословно предложение с пиле за всички, които държат на качествената храна"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 5 бр. горни
  • лук - 3 - 4 големи глави
  • чушки - 2 бр. зелени
  • чушки - 2 бр. червени
  • грах - 3 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • царевица - 2 с.л.
  • червен пипер
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • пилешки бульон
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвените пилешки горни бутчета ги посоляваме и овкусяваме с черен пипер. Чушките и лукът се нарязват на едро и морковите на кубчета. Месото се запържва добре в мазнина.

Обръща се и от двете страни да се зачерви хубаво. Прибавят се лукът и чушките. Бъркат се добре и се слага червения пипер. После се добавят морковите, царевицата и грахът.

Пилето и зеленчуците се задушават добре под капак. След това се добавя предварително подготвеният пилешки бульон, около 1 чаша, и яденето се оставя да къкри на котлона, докато зеленчуците и месото омекнат и са сготвени.

Накрая овкусяваме със сол и чубрица. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: