Задушено пиле със зеленчуци

ГеновеваГеновеваЧирак8712195
25/04/2019
"Вкусно и здравословно предложение с пиле за всички, които държат на качествената храна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 960
  • Преглеждания за месеца201
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвените пилешки горни бутчета ги посоляваме и овкусяваме с черен пипер. Чушките и лукът се нарязват на едро и морковите на кубчета. Месото се запържва добре в мазнина.

Обръща се и от двете страни да се зачерви хубаво. Прибавят се лукът и чушките. Бъркат се добре и се слага червения пипер. После се добавят морковите, царевицата и грахът.

Пилето и зеленчуците се задушават добре под капак. След това се добавя предварително подготвеният пилешки бульон, около 1 чаша, и яденето се оставя да къкри на котлона, докато зеленчуците и месото омекнат и са сготвени.

Накрая овкусяваме със сол и чубрица. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар