Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите или направо ги смелете в блендер за по-лесно.
Добавете към тях мекото или полутечно масло, 1 яйце и хубаво омесете сместа за блата.
Разстелете сместа по дъното на леко намазнена форма, като притискате хубаво с ръце, за да се получи равен блат.
Сложете го в предварително загряна фурна на 180 градуса за 10-тина минути.
Разбийте маскарпонето със захарта и жълтъците. Отделно разбийте на сняг белтъците с щипка сол и ги объркайте към другата смес.
Разпределете сместа върху вече изстиналия бисквитен блат, загладете и отново сложете във фурната за около 10 минути или докато печеният чийзкейк стегне. След това го охладете добре в хладилник.
Разтворете желатина според указанията на опаковката. Сложете боровинките със захарта в съд на котлона, докато се посгъстят съвсем леко и заприличат на сладко.
Снемете от котлона и разбъркайте с желатина. Преди сместа да се желира след охлаждане, трябва да я разпределите за завършек върху чийзкейка с боровинки.
Сложете чийзкейка с боровинки за няколко часа в хладилник.
Коментари