Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Шишчета»Агнешки шишчета по парижки

Агнешки шишчета по парижки

Агнешки шишчета по парижки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 4 дебели резени плешка или бут
  • зелен лук - 4 с.л. кромид
  • лимони - 1 бр. сока
  • бадеми - 100 г печени
  • сметана - 200 г
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото от агнешка плешка на едри кубчета и го мариновайте за два часа в смес от лимоновия сок, олиото, накълцания лук, солта и черния пипер.

Отцедете месото, нанижете го на шишове и ги изпечете на силен огън, като често ги обръщате.

Подредете изпечените шишчета върху затоплена чиния, залейте ги със сметаната, поръсете ги със ситно нарязаните бадеми и ги поднесете с гарнитура от сварен ориз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: