Бургаски щрудел от сини сливи

07/10/2019
"Да имаше кой да напише една песен не само за бургаските вечери, но и за Бургаския щрудел от сини сливи "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното, хладката вода, олиото, яйцето и солта и омесете меко тесто, след което го завийте във фолио и го оставете да почива около 2 часа на студено място или в хладилника.

Разточете охладеното тесто на тънък блат с размерите на съда, в който ще печете, намажете го със сметана и разпределете отгоре оваляните със захарта сливи, стафидите, натопени в ром, и смлените лешници.

Навийте блата на руло, прехвърлете го в тавичка, която сте намазали с малко масло, сложете го в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете щрудела около 35 мин., след което, докато е още горещ, го намажете с останалото масло.

Този бургаски щрудел от сини сливи става невероятен!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар