Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Гювечета»Телешко шкембе със свински крачета в гювече

Телешко шкембе със свински крачета в гювече

27/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 кг
  • свински крачета - 4 бр.
  • наденица - 200 г сурова
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 15 - 20 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете приготвеното телешко шкембе и крачетата в подсолена на вкус вода за четири и половина часа в обикновена или за час и половина в тенджера под налягане, след което обезкостете свински крачетата и ги нарежете на парчета заедно с шкембето.

Разпределете в 6 гювечета парчета шкембе, късчета от крачетата, кръгчета от наденицата и по 2-3 зърна черен пипер, залейте с бульона, който сте оцветили с червения пипер, запечете във фурната и поднесете ястието горещо с шарена туршия и люти чушки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: