Яхния с пилешки гърди и зелен фасул

23/04/2019
"И когато ни се дояде нещо вкусно, винаги отваряме тефтера на баба с яхниите "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо233
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да сготвим яхнията с пилешки гърди и зелен фасул, сипваме вода в две тенджерки. В първата тенджера поставяме пилешките гърди, а във втората зеления фасул. Готвим гърдите до цялостно сваряване и бланшираме фасула.

В тенджера сипваме няколко капки олио. Добавяме почистените, измити и нарязани на дребно чесън, кромид лук и моркови. Запържваме в сгорещената мазнина. Щом лукът промени цвета си до златисто, добавяме зеления фасул (може да се използва фасул от консерва), добавяме доматената консерва и сипваме вода, около 1/1.5 л.

След като нашата пилешка яхния започне да завира, добавяме накъсаното пилешко месо и овкусяваме. Оставяме яхнията на котлона и готвим до желаната гъстота.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар