Яхния с пилешки гърди и зелен фасул

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Ентусиаст
77
289
174
13
1
23/04/2019
"И когато ни се дояде нещо вкусно, винаги отваряме тефтера на баба с яхниите "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо350
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да сготвим яхнията с пилешки гърди и зелен фасул, сипваме вода в две тенджерки. В първата тенджера поставяме пилешките гърди, а във втората зеления фасул. Готвим гърдите до цялостно сваряване и бланшираме фасула.

В тенджера сипваме няколко капки олио. Добавяме почистените, измити и нарязани на дребно чесън, кромид лук и моркови. Запържваме в сгорещената мазнина. Щом лукът промени цвета си до златисто, добавяме зеления фасул (може да се използва фасул от консерва), добавяме доматената консерва и сипваме вода, около 1/1.5 л.

След като нашата пилешка яхния започне да завира, добавяме накъсаното пилешко месо и овкусяваме. Оставяме яхнията на котлона и готвим до желаната гъстота.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар