Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени бутчета по индийски

Печени бутчета по индийски

Печени бутчета по индийски
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ето как приготвяли печените бутчета в индийската кухня"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 12 броя (долни)
  • черен пипер
  • масло - 100 грама
  • сол
  • за маринатата
  • индийски подправки - микс (кориандър, куркума, кимион, чесън на прах, синап)
  • индийско орехче - 1/3 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • соев сос - 5 с.л.
  • джинджифил - резен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата и ги прехвърлете в тава за печене. Поръсете ги с черен пипер и сол и ги натрийте добре. Разпределете върху тях нарязаното масло.

Покрийте тавата с фолио и сложете бутчетата да се пекат в загрята на 200 градуса фурна за около 50 минути.

Пригответе маринатата, като смесите меда със соевия сос и червения пипер. Добавете настъргания джинджифил, индийското орехче и индийския микс подправки.

Махнете фолиото и с четка втрийте маринатата в пилешките бутчета. Върнете във фурната за още 20-тина минути, но без фолиото.

На 10-тата минута извадете и ги намажете отново с маринатата от тавата.

Печените бутчета по индийски са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: