Казанлъшки курабийки

АнгелинаАнгелинаНовак
03/05/2013
"Ето и една изпитана рецепта за прословутите казанлъшки курабийки - толкова обичани от малки и големи "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции30-40
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 362
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, за да стане по-пухкаво. Угасете содата в киселото мляко.

Изсипете брашното в тава или друг подходящ съд. Направете по средата кладенче и сложете щипка сол, киселото мляко със содата, 4 жълтъка и 1 цяло яйце, както и настърганата кора на лимона.

Омесете меко тесто. Оставете леко да втаса и премесете. Разточете лист с дебелина 2, 5 - 3 сантиметра и с помощта на формички си изрежете курабии и гевречета.

Намажете ги с белтък, поръсете с малко захар. Наредете ги в намазнена тавичка и печете в умерена фурна /180 градуса/ докато станат златисти на цвят.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
15.03.2019 15:08
много са хубави
0
0