Пролетна яхния с киселец и картофи

Марио Николов
Марио Николов
Новак
22/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните моркови, лук и чесън се слагат в смесената мазнина и се задушават до омекване.

Прибавят се червеният пипер, доматеното пюре и 2 чаени чаши гореща вода.

Като кипне сместа, се прибавят разрязаните на половина картофи и ястието се вари на тих огън 20 мин.

Прибавя се киселецът и се оставя да къкри още 10 мин. Яхнията се подправя на вкус със сол, наръсва се с нарязан копър и магданоз и се оттегля от огъня.

Поднася се с кисело мляко и зелена салата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар