Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Пролетна яхния с киселец и картофи

Пролетна яхния с киселец и картофи

Пролетна яхния с киселец и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • моркови - 2 бр.
  • киселец - 4 - 5 с.л.
  • картофи - 500 г
  • лук - връзка
  • чесън - 1 стрък
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните моркови, лук и чесън се слагат в смесената мазнина и се задушават до омекване.

Прибавят се червеният пипер, доматеното пюре и 2 чаени чаши гореща вода.

Като кипне сместа, се прибавят разрязаните на половина картофи и ястието се вари на тих огън 20 мин.

Прибавя се киселецът и се оставя да къкри още 10 мин. Яхнията се подправя на вкус със сол, наръсва се с нарязан копър и магданоз и се оттегля от огъня.

Поднася се с кисело мляко и зелена салата.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: