Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Пролетна яхния с яйца

Пролетна яхния с яйца

Пролетна яхния с яйца
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ей така като дойде пролетта, и веднага ни се дояжда лека и ароматна пролетна яхния - правим си я веднага"

Необходими продукти

  • зелен лук - 2 връзки
  • лапад - 1 шепа
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се измива нарязва, на дребно и задушава в сгорещено олио. Яхнията може да бъде само със зелен лук, но може също така да се прибави и малко почистен от жилки лапад.

След като се задуши, към него се прибавя лъжичка червен пипер и лъжица брашно. Налива се малко вода и се бърка.

Получава се гъста каша, която се разрежда с още около чаша и половина топла вода. Прибавя се сол на вкус и щом яхнията заври, се чукват едно по едно яйцата, като се стремим да останат цели.

Само последното се разбърква, за да се сгъсти още малко яхнията. По желание може да се сервира с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: