Ezine.bg»Рецепти»Салати»Яйчена салата»Пролетна салата с яйца и левурда

Пролетна салата с яйца и левурда

Пролетна салата с яйца и левурда
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Вкусна и засищаща пролетна салатка, готова за броени минутки"

Необходими продукти

  • яйца - 5 броя
  • кисели краставички - 5 бр.
  • риба тон - 125 грама (от консерва)
  • левурда - 3 листа
  • царевица - 2 с.л. (от консерва)
  • майонеза - 100 грама
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата, обелете и ги нарежете на кубченца.

Прехвърлете яйцата в подходяща купа. Добавете към тях отцедената царевица, нарязаната левурда и наситнените кисели краставички.

Сипете отцедената от консервата риба тон и разбъркайте добре.

Към яйчената салата прибавете майонезата и отново разбъркайте.

Охладете добре и сервирайте.

Пролетната салата с яйца и левурда е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: