Начин на приготвяне
Първо сварете елдата в чаша вода заедно с нарязания киселец, левурда, стария лук, магданоза и ароматните подправки - черен пипер, шарлан, соев сос, гарам масала и хималайска сол.
Свалете от котлона сварената елда и оставете да поеме останалата течност.
Разрежете всяка една от корите на по 12 равни квадрата, като прегъвате.
Намазнете с малко шарлан формите за мъфини.
За всяка кошничка са необходими 3 квадратчета от корите, които също намазняваме. Сложете едно въру друго, като ъглите трява да сочат различни посоки.
Разпределете корите в 12-те форми и напълнете с плънката от елда.
Свийте внимателно краищата на корите и намазнете солените мъфини.
Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до готовност.
Солените мъфини с левурда и киселец са чудни.
Ако имаш още кори под ръка, опитай и тези разкошни банички с готови кори.