Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Солени мъфини с левурда и киселец

Солени мъфини с левурда и киселец

Солени мъфини с левурда и киселец
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Хрупкави и много вкусни веган солени мъфини със здравословен пролетен пълнеж"

Необходими продукти

  • кори за баница - 4 броя
  • пресен лук - 10 пера
  • левурда - 10 листа
  • елда - ½ ч.ч.
  • киселец - 5 - 6 листа
  • магданоз - 1/3 връзка, листа
  • лук - 1 глава, малка
  • черен пипер - 2 - 3 щ.
  • вода - 1 ч.ч.
  • гарам масала - 2 - 3 щ.
  • хималайска сол
  • шарлан - 1 ч.л. (за намазване)
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете елдата в чаша вода заедно с нарязания киселец, левурда, стария лук, магданоза и ароматните подправки - черен пипер, шарлан, соев сос, гарам масала и хималайска сол.

Свалете от котлона сварената елда и оставете да поеме останалата течност.

Разрежете всяка една от корите на по 12 равни квадрата, като прегъвате.

Намазнете с малко шарлан формите за мъфини.

За всяка кошничка са необходими 3 квадратчета от корите, които също намазняваме. Сложете едно въру друго, като ъглите трява да сочат различни посоки.

Разпределете корите в 12-те форми и напълнете с плънката от елда.

Свийте внимателно краищата на корите и намазнете солените мъфини.

Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до готовност.

Солените мъфини с левурда и киселец са чудни.

Ако имаш още кори под ръка, опитай и тези разкошни банички с готови кори.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: