Начин на приготвяне
Счукваме яйцата, добавяме захарта и омекналото масло, както и маята и настърганата лимонова кора, прясно мляко и част от олиото.
Пресяваме брашното и него прибавяме към сместа и омесваме тесто. Когато месим тесто за козунак, постоянно си топим ръцете в мазнината. Оставяме тестото да втаса за около час.
След като е готово, взимаме парченце от тестото, слагаме в него орехова ядка и го правим на топче. Топчето слагаме в подходяща формичка.
Аз ги пека в купички за крем карамел. Поставям по няколко такива топчета. Трябва да заемат 1/3 от съда.
Оставяме ги да втасат, намазваме с разбит жълтък и поставяме по няколко орехови ядки. Поставяме във фурна на 180 градуса и печем за около 30-40 мин.