Овчарски пай с кайма

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1126
15
17/04/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо889
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, нарежете и поставете картофите в тенджера със студена и подсолена вода, варите до пълното им омекване.

През това време загрейте олиото и запържете в него нарязания на ситно лук до омекване, прибавете каймата и при непрекъснато бъркане пържете, докато стане на гранули, посолете (ако е нужно) поръсете с черен пипер и босилек на вкус, разбъркайте.

Прибавете брашното, доматеното пюре и горещия бульон, като след всеки добавен продукт разбърквате, варите до леко сгъстяване.

Излейте водата на сварените картофи, като оставите около 100 мл в тях и пасирайте. Прибавете настъргани кашкавал, щипка черен пипер и разбъркайте.

В тава сипете първо сместа с каймата и заравнете, отгоре разпределете картофеното пюре равномерно, загладете и поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна, и печете до златиста коричка този прекрасен овчарски пай.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар