Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Майсторски гювечета с печени свински филета

Майсторски гювечета с печени свински филета

Майсторски гювечета с печени свински филета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • свинско месо - 1. 5 кг плешка
  • гъби - 400 г
  • моркови - 200 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - 1 връзка
  • кашкавал - 300 г
  • доматено пюре - 100 г
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 250 мл
  • масло - 100 г краве
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в половината масло нарязаните на кубчета моркови и лук, прибавете филийките гъби, солта, черния пипер и чубрицата, долейте малко вода и задушавайте, докато зеленчуците омекнат, като тогава добавете пюрето, разбъркано с брашното.

От месото нарежете филета, изпържете ги в олиото, наредете ги на дъното на гювечетата, сипете отгоре от задушените зеленчуци, настържете кашкавал, сложете по малко масло и ситно нарязан магданоз и ги запечете във фурната.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: