Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Домашни козуначени кифлички

Домашни козуначени кифлички

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Домашни козуначени кифлички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Всеки обича домашни кифлички, но не всеки знае как да си ги приготви. Затова ви представяме днес тази прекрасна домашна рецепта, изпратена ни от Елхово"

Необходими продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 30 г
  • мармалад - 300 г
  • олио - 1 непълна кафена чашка
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с хладкото мляко, прибавете към останалите продукти /без мармалада/ и замесете средно твърдо тесто, което трябва да се остави на топло, за да втаса.

След като втаса, разточете тестото на кори с дебелина около 5 мм и диаметър 20 см. Всяка кора разрежете на 8 еднакви сектора. Така получените парчета се намазват с мармалада и се завиват на кифли от широката към тясната страна.

След като втасат, намажете козуначените кифлички с жълтък, поръсете със захар и ги наредете в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Сложете тавичката в незагрята фурна и печете кифличките до розово при умерена температура.

Рейтинг

4.4
55
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ива
Ива
никакви аромати няма тук... нещо не е както трябва
09.04.2015 16:02
2
1
Тихолова
Тихолова
Аз предварително подбърквам маята с лъжичка сол и лъжичка захар,малко топла вода и брашно за да стане рядка каша.След като съм разбила яйцата прибавям млякото,маята ,мазнината и лимоновата кора.Меся меко тесто продължително време докато стане на пришки и тогава го оставям да втасва.Другото вече е по същия начин както и боряна го прави.
03.05.2013 21:59
5
2